Vlinders en Orchideeën

Orchideeën Hoeve (Luttelgeest)

Bart is met een aantal andere leden van de fotoclub naar de Orchideeën Hoeve (vergeef ons de ‘engelse ziekte’, ze hebben de bedrijfsnaam mét overbodige spatie zo vastgelegd) in Luttelgeest gegaan. Er is natuurlijk de enorme orchideeënkwekerij, maar er zijn ook ruimten waar jungles nagebootst waar prachtige vlinders rondvliegen, koi gulzig op voer wachten (á 0,50 Euro per portie… zorg dat je een aantal losse euro’s bij je hebt voor meer van dit soort mogelijkheden om dicht bij dieren te kunnen komen), vogels rondvliegen en natuurlijk heel veel mooie planten staan. Al moet eerlijkheidshalve vermeld worden dat de eerste attractie het restaurant was, want de heren hadden na een flinke rit vooral grote behoefte aan koffie.

Bij de diverse fotorondes heeft Bart vooral gespeeld met scherpte-diepte. Dat levert vaak leuke effecten op. De twee zoomlenzen zijn nauwelijks gebruikt, die waren meegenomen voor het geval er teveel afstand zou zijn tussen het gewenste fotomodel en de camera.

Neem ruim de tijd, want de luchtvochtigheid in de ruimten is erg hoog. Het duurt een hele tijd voordat de lenzen allemaal geacclimatiseerd zijn. Al zou je daar mooi mee kunnen spelen en mysterieuze effecten proberen te bereiken…

Orchideeën

Vlinders

Andere planten

Andere dieren